Partiomaja Eden

Pete chillaa saunan katollaEden on Hakasiskojen ja Kelovartijoiden Kannatusyhdistyksen yhdessä omistama kämppä Nuuksion keskellä. Maja on rakennettu vuosina 1986-1988 Espoon kaupungin vuokraamalle tontille. Hirsirakenteinen maja on kooltaan 51 neliömetriä, ja se on sähkölämmitteinen. Tilaa majalla on noin 20 hengelle, joista suurin osa majoittuu majan parvella.

Kämpän vesihuollosta vastaa pihalta löytyvä vuonna 1994 valmistunut porakaivo. Aikaisemmin vesi piti hakea huonovetisestä kaivosta vähän matkaan päästä, tai kaivon talvella jäädyttyä tuoda mukana. Polttopuita varten majalla on puuceen yhteydessä tilava puuvarasto.

Vuonna 2003 aloitettiin saunan rakentaminen majan läheisyyteen pienelle kalliokumpareelle puuvaraston läheisyydessä. Sauna on tietysti puulämmitteinen, vaikkakin peruslämpöä voidaan tarvittaessa pitää yllä sähkölämmityksen avulla. Sauna vaatii vielä pientä laittoa, mutta on jo saunottavassa kunnossa.

Edeniin pääsee käyttämällä Espoon keskuksesta lähtevää bussia tai autolla. Aivan pihaan ei autolla tietenkään pääse. Vuoroista parilliset viikot ovat Hakasiskojen käytössä ja parittomat Kelovartijoiden. 

Edeniä ja saunaa voi vuokrata luonto- ja erähenkisten juhlatilaisuuksien pitopaikaksi.

Linkkejä:

Edenistä löytyvät taloustarvikkeet
Nuuksion kansallispuisto - Nuuksion kansallispuistosta Metsähallituksen sivuilla

Reittiopas - Julkisten kulkuvälineiden aikataulut pääkaupunkiseudulla