Kelovartijoiden historiaa

Urho Kekkonen ottaa vastaan paraatinKelovartijat sai alkunsa Tapiolan vilkkaan rakentamisen aikoina 1960-luvulla Vuonna 1961 perustettiinkin sekä Kelovartijat, että Kelotytöt. Lippukunnat kokoontuivat aluksi Kelohongantiellä, mistä juurtaa lippukuntien nimet. Myöhemmin toiminta siirtyi Tapiolan kirkon alakerrassa sijaitsevalle kololle, missä toiminta vielä tänäkin päivänä jatkuu.

Kelovartijat ovat aina harrastaneet ahkerasti retkeilyä. Viikonloppuretkillä lippukuntalaiset ovat käyneet eräretkillä ympäristössä, varsinkin Nuuksiossa, sekä eri lippukuntien ja järjestöjen majoille. Majatilanne helpottui vuonna 1987 kun lippukunta sai käyttöönsä yhdessä Hakasiskojen kanssa majan Nuuksion Kattilajärvelle, ja Eden on ollutkin sen jälkeen lähes joka viikonloppu käytössä.

Kilpailuihin Kelovartijat ovat osallistuneet vuosien varrella vaihtelevalla menestyksellä. Välillä piti jopa varoa voittamasta Espoon Punasta, koska takavuosina voitosta seurasi automaattisesti seuraavan vuoden kisan järjestelyvastuu. Siitä huolimatta lippukuntalaiset ovat aina osallistuneet aktiivisesti myös eri kilpailujen järjestelyihin, kuten erilaisten partiopiirin kilpailujen sekä edellä mainitun Espoon Punasen.

Meripartiotoimintaa lippukunnassa on harrastettu vuodesta 1971 kannatusyhdistyksen hankittua veneen lippukunnan käyttöön. 

Lippukunnan taustalla on alusta alkaen ollut vanhempainneuvosto, nykyään kannatusyhdistys. Kannatusyhdistys on tukenut lippukuntaa sekä järjestämällä toimintaa, että taloudellisesti. Kannatusyhdistys järjestää vuosittain lippukunnan toimintapäivän, jolloin myös vanhemmat saavat osallistua partiotoimintaan. Erityisen suosittuja olivat 90-luvun vaihteessa järjestetyt kilpailut, joissa lippukuntalaiset ja vanhemmat mittelivät partiotaitojaan. Kannatusyhdistyksen ansiosta lippukunnalla on käytössään sekä maja Eden, että vene St. Olga.

Linkkejä:

Suomen Partiolaiset - Suomalaisten partiolaisten keskusjärjestö
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset - Pääkaupunkiseutulaisten partiolaisten partiopiiri
Espoon Partiotuki - Espoolaisten ja kauniaislaisten partiolaisten aluejärjestö
Tapiolan Seurakunta

Partiomuseo - Muistoja partiotaipaleilta

Espoon Punanen - EPT:n partiotaitokilpailu
Hanki - PäPa:n talvimestaruuskilpailut 2003